Article archive

Последната мобилност по нашия спортен Еразъм проект "We are a T.E.A.M! Eu and Me!"

02/06/2023 14:26
Новини и от Полша, където тази седмица се проведе и последната мобилност по нашия спортен Еразъм проект "We are a T.E.A.M! Eu and Me!".
В тези няколко дни нашият екип от двама учители и три деца са имали тежка програма:
  • Разгледали са училището домакин;
  • Опознали са полската образователна система;
  • Имали са редица лекции, презентации и обучения на тема "Спорт и здравословен начин на живот";
  •  Посетили са концлагера Аушвиц и невероятния Краков;
  •  Ходили са до фабрика за производство на традиционните полски стъклени коледни играчки и също така са имали възможността да изработят по една;
  •  След това са се катерили на интерактивни катерачни стени, а вчера вечерта са имали и церемония, на която са получили сертификатите си за участие в срещата;
  •  Последният ден също е бил отделен отново на спорта - основната тема на проекта. Учениците са прекарали целия ден в игри на волейбол и баскетбол. 
 След това нашият екип си взе последно "Довиждане!" с колегите ни (и приятели) от  Гърция, Италия, Полша, Словения и Испания.
 Пожелаваме си нови възможности за работа с тези невероятни професионалисти и се надяваме да се срещнем пак, някъде по света, по пътя на професионалното ни развитие!
 И отново искаме да благодарим на европейската програма Еразъм Плюс за предоставените възможности наши ученици и учители да пътуват безвъзмездно из Европа! 
 
 

Открит урок в 1В клас

01/06/2023 11:05
Учениците от 1в отпразнуваха края на учебната година и Денят на детето, като показаха на своите родители и гости колко много знания са придобили в първи клас. Плануваният от г-жа Борисова открит урок бе реализиран като състезание между учениците и най-смелите от техните родители. Някои от въпросите се оказаха сериозно предизвикателство за възрастните, но с малко помощ от децата, силите бяха изравнени и крайният резултат бе само с половин точка в полза на учениците. Разбира се, за всички деца имаше подаръци и изненади. Заредени с добро настроение и желание за нови приключения, учениците се разделиха до есента, когато изкачването по стълбата на знанието ще продължи.
Отново пожелаваме на всички весело лято, а през септември г-жа Борисова обеща много нови и забавни уроци, вече във втори клас! 
 

Почетното отличие "Неофит Рилски" за директора на 107.ОУ

25/05/2023 12:12
Във вчерашния празничен 24 май нашият директор г-н Данко Калапиш бе удостоен с почетното отличие "Неофит Рилски" за дългогодишна, трудова професионална дейност в системата на предучилищното и училищното образование. Това отличие е най-голямата награда, която се връчва на педагогическите специалисти в средното образование.
Училищната общност поздравява г-н Калапиш и му желаем още много професионални успехи! 

Участие на нашия училищен хор по повод честването на 24 май - ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

24/05/2023 14:21

Малко снимки от участието на нашия училищен хор с ръководител г-жа Павлина Чочова в празничния концерт, специално организиран от Регионално управление на образованието, София-град по повод честването на 24  май - ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ден.

Видео за обучителения курс в Испания по проект H.E.A.L: Healthy Emotions And Lifestyles after the effects caused by the coronavirus

23/05/2023 12:41
HEAL Course in Spain 28.03-05.04.2023
 
Видео за обучителения в Испания по проект H.E.A.L: Healthy Emotions And Lifestyles after the effects caused by the coronavirus., част от европейската програма Еразъм Плюс. На този курс седем наши учители взеха активно участие:

https://www.youtube.com/watch?v=e2PiUw1yQxE&t=2s

Наше участие на градското първенство по волейбол за възрастова група 5-7 клас.

19/05/2023 12:10
Наше участие на градското първенство по волейбол за възрастова група 5-7 клас.  
Нашите момчета с треньори Вяра Мукова и Полян Методиев станаха трети в София след оспорвана битка за първото място! 
След повече от 10 годишно прекъсване, нашето училище отново е в тройката на най-добрите във волейбола в столицата!

Последната среща по проект Discover MY City в град Мистербианко, Сицилия

19/05/2023 11:58
И тази седмица (15. - 19. 05.2023) няма да остане без наше участие в пътуване по Еразъм проект.
Този път наш екип от двама учители и четири деца е в град Мистербианко, Сицилия за участие в последната среща по проект Discover MY City .
Посетили са редица интересни места и са участвали в много ползотворни дейнсоти. 
Били са на церемонията по посрещане. Имало е тур из училището домакин, игри за опознаване на участниците и приложно ателие за работа с керамика. Всички отбори са представили презентации за връзките между градовете, от които идват и града домакин. Нашите деца са говорили на темата "Връзка между София и Мистербианко и Сицилия". Те също така са запознали чужденците с традиционния български обичай нестинарство, демонстрирали са и неговите особености. Представили са красивия български фолклор.
Екипът ни е посетил забележителни архитектурни и природни обекти.
  •  Манастир Сан Николо в Катания, обект на световното наследство на ЮНЕСКО. В него  се помещава Департаментът по хуманитарни науки на Университета на Катания. Един от най-големите манастири в Европа. Учениците са имали уъркшоп по приложна археология. Разгледали са и манастира, който е изграден върху основите на древноримски сгради и градината с огромни кактуси.
  •  Посетили са Таормина 
  •  Изкачили са и Етна (как да отидеш до Сицилия и да не видиш Етна!?)
Имали са и работни срещи, задължителни за обезпечаването на успешното завършване на проекта и са получили сертификатите си за участие в срещата.
За съжаление това беше последната среща, но пък изпълнена с прекрасни впечатления от красивата Сицилия.
Отново благодарим на програма Еразъм Плюс за предоставените възможности наши ученици и учители да пътуват безвъзмездно из Европа, да се учат и развиват! 

Ден на Доброто в 3А клас

17/05/2023 12:01
Децата от 3А клас редовно говорят в часа на класа, както и в други часове за доброто, приятелството и уважението.
Днешният 17.05.2023, те заедно с класния си ръководител г-жа Румена Маринова, нарекоха Ден на Доброто.
Да бъдем добри, внимателни един към друг, да бъдем приятели. Да си помагаме и да се подкрепяме. Да сме добри всеки ден!
Благодаря! Моля! Обич, любов, родина, подкрепа, труд, приятел, детство, щастие, извинявай, успех, усмивка...
Добра дума, железни врати отваря.Децата от 3А клас редовно говорят в часа на класа, както и в други часове за доброто, приятелството и уважението.
 Днешният ден, те заедно с класния си ръководител г-жа Румена Маринова, нарекоха Ден на Доброто.
 Да бъдем добри, внимателни един към друг, да бъдем приятели. Да си помагаме и да се подкрепяме. Да сме добри всеки ден!
Благодаря! Моля! Обич, любов, родина, подкрепа, труд, приятел, детство, щастие, извинявай, успех, усмивка...
Добра дума, железни врати отваря.

Подготовката за международното състезание с роботи тече с пълна сила!

16/05/2023 11:50
Подготовката за международното състезание с роботи, което ще се проведе във Франция в началото на юни, и е част от дейностите по проект Euroborave  продължава с пълна сила!
Ето какво се получава когато се срещнат миналото и настоящето, даже и бъдещето- будни, мислещи и технически заинтересовани деца, готови да посрещнат предизвикателствата и да са победители!

Един страхотен 13 май в любимото 107.ОУ!

13/05/2023 11:47
По инициатива на Училищното настоятелство към училището бе организирано почистване на училищния двор...
Почистихме заедно двора, изрязахме изсъхнали храсти, насадихме нови дървета и засадихме нови борове, осигурени от децата от 5В клас и 7Г класове!
За пореден път показахме, че в нашето училище общност има и тя е силна! 
Благодарим на всички деца, родители и учители, че в съботния ден бяхме заедно и добрувахме заедно за нашето училище!
Items: 111 - 120 of 517
<< 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>