Article archive

Онлайн координаторска среща по проект S.O.F.T.

07/02/2023 12:05

На 06.02.2023 г. се проведе онлайн среща между координаторите на проект S.O.F.T., който е част от европейската програма за обмен на добри практики Еразъм Плюс. Координаторите на всички партньорски страни обсъдиха предстоящата среща в България, както и бедственото положение в Турция и Сирия, обявено след силните земетресения.

 

 

Първенци и в шахмата!

02/02/2023 12:07
Пореден Повод за гордост!
Нашите шахматисти днес завоюваха престижното второ място в районния етап на ученическите игри по шахмат!
Благодарим на нашите шахматисти и на техния ръководител г-жа Мадлена Николова, учител по физическо възпитание и спорт!
 

"Библиотека с неща" - имаме нужда от Вашата помощ!

30/01/2023 16:05
"Библиотека с неща" е новото предизвикателство, в което нашето училище се включи и се състезава с други училища в рамките на проект "Помисли преди да изхвърлиш", по който сме партньори! 
Идеята на тази библиотека е всеки, който желае да донесе някаква вещ, която счита за непотребна, но въпреки това смята, че може да бъде потребна за някого и не иска да хвърли в боклука! Идеята е, че всеки може да я ползва за определено време и после да я върне отново! 
Нашата мисия е да съберем минимум 200 килограма "неща", които могат да ни бъдат полезни! 
Има и награда за победителите и тя си заслужава!
Помагайте да се справим с "нещата"!
Който смята, че има такива вещи, нека ги донесе при охраната и ще ги оставим в библиотеката!
 

Последна среща по проект "Think and create your own hobbies" в град Волос

27/01/2023 16:08
Последна среща по нашият европейски проект "Think and create your own hobbies" в град Волос в 9-то основно училище Неа Йониа. 
Една седмица пълна с интересни проектни дейности, много нови приятелства и посетени забележителности, която положи края на работата ни по проекта. 
В края на мобилността на всички участници са били връчени сертификатите за участие в мобилността. Имало е и една последна координаторска среща, на която са се обсъдили финалните дейности по приключване на проекта. 
И като всяко нещо, и този прекрасен проект стигна до своя край. Всички деца, колеги и вече приятели са се сбогували и са поели по пътя към дома. 
Нашият проект завърши успешно с изпълнени всички дейности и мобилности, въпреки трудната ситуация с пандемията от Ковид 19. За всичко това бихме искали да благодарим на целия Еразъм екип, който реализира всичко това. На г-жа Мария Топалова, която се нагърби с нелеката задача по координиране на проект "Think and create your own hobbies" в нашето 107.ОУ. Благодарим и на нашите деца, които бяха неизменна част от работата по проекта. Благодарим и на колегите от Португалия, Латвия, Испания, Турция и Гърция, че ни приеха в училищата си, че ни посрещнаха като най-чакани гости и ни изпратиха като близки приятели. И въпреки тъгата, че това приключение завършва, в сърцата на всички ни остава радостта от случилото се, от новите приятелства и от успешно реализирания Еразъм проект! ❤
 

Проведе се отчетно-изборно събрание на Училищното настоятелство на 107. ОУ " Хан Крум"

23/01/2023 16:02
Днес се проведе отчетно-изборно събрание на Училищното настоятелство на 107. ОУ " Хан Крум"
Настоятелите избраха нов Управителен съвет, нов контролен съвет и нов Председател!
Анелия Панчева предаде поста на новоизбрания председател Мелания Микова по време на първото заседание на Управителния съвет след общото събрание на настоятелите!
Училищната общност благодари на Анелия Панчева за прекрасното ръководене на Настоятелството и се надява пътят, който е извървян да продължи и занапред и да се върви само напред!
 

Четвъртата мобилност по проект "We are a T.E.A.M. Together EU and Me!" в гад Атина, Гърция

20/01/2023 15:41
Тaзи седмица ученици и учители от 107.ОУ "Хан Крум" са част от четвъртата мобилност по проект "We are a T.E.A.M.  Together EU and Me!" на програма Erasmus+ в Egaleo, Greece.
Бяха приветствани от училището домакин 5th Primary School of Egaleo "Giannis Ritsos с великолепни музикални изпълниния на учениците, а по-късно посетиха и местната администрация, където бяха посрещнати от кмета. Посетиха множество интересни места (Акропола в Атина, музея на Акропола, град Навплио, археологическия комплекс Епидавър и още много). Разгледаха столицата на Гърция, но всички дни, разбира се, бяха посветени основно на спорта - основна тема на проекта! Проведоха се множество състезания по лека атлетика с много награди и добро настроение!
Вдъхновяващо място с много история! Благодарни сме на програма Еразъм Плюс за предоставените възможности нашите ученици и учители да пътуват безвъзмездно и да се учат на добри практики от всички европейски партньори!
 

Организационна среща в Румъния по проект HEAL: Healthy Emotions And Lifestyles after the effects caused by the coronavirus

18/01/2023 15:53

В началото на тази седмица имахме и много важна организационна среща в Румъния по проект HEAL: Healthy Emotions And Lifestyles after the effects caused by the coronavirus (ЛЕКУВАНЕ: Здравословни емоции и начин на живот след ефектите, причинени от коронавируса), на който нашето 107.ОУ е главен координатор. За два дни екипите от Испания, Румъния и България обсъдиха важни детайли по развитието на проекта и написването на последните части от наръчника, посветен на справянето с негативните последици от пандемията от Ковид 19. 

Очаква ни още много работа, но с добра организация и професионализъм всичко е възможно!

 

Стартира НОВ проект в нашето 107.ОУ!

16/01/2023 11:01

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че стартираме нов европейски проект, част от програмата Еразъм Плюс! 

Проектът се казва GeoKit и е насовен към обучение на учители, преподаващи математива на ученици между 6 и 9 годишна възраст. Нашето 107.ОУ е главен координатор на проекта!

Основни прериоритети на проекта: За ученици на възраст от 6 до 9 години преподаването на математика като цяло се съсредоточава върху числата и операциите с цели числа, а акцентът върху геометрията е малък.

Учителите ежедневно се сблъскват с постоянна и бърза промяна в подходите на преподаване, а бързия цифров прогрес прави образователните подходи остарели. Понастоящем учителите срещат трудности да дадат добра подготовка по геометрия на децата от началното училище, тъй като учениците на тази възраст по-трудно запазват интереса си към определена тема за дълго време и работата с тях изисква изисква допълнителна мотивация.

В резултат на това нашият проект ще предостави нови инструменти за използване от учители, училищни администратори и други професионалисти в областта на преподаването, които да им помогнат в ежедневната им дейност и да преодолеят това значително предизвикателство. Тези инструменти ще им позволят да подобрят своята професионална учебна програма и способности за преподаване.

Освен това, участниците в този проект ще могат да затвърдят и подобрят своите способности в преподаването на геометрия, иновациите, изследването, разпространението, лингвистиката и други области, което ще е още една добавена стойност от участието им в разработването на заложените дейности в проект GeoKit. 

Oсновна цел: Подпомагане на учители, училищни ръководители и други преподаватели

Учителите, училищните администратори и други професионалисти ще получат нови инструменти и подходи, които да им помогнат да преподават геометрия на учениците от началния етап по по-ефективен, мотивиращ и успешен начин.

Резултат и продукти: Ще бъде написана книга за тези инструменти.

Резултатите от проекта и книгата ще бъдат достъпни за всички учители, училища, учебни заведения, местни власти и всеки друг, работещ в образованието, който иска да подобри своите подходи за преподаване на геометрия. Всички ресурси ще бъдат достъпни, лесно и безплатно, без ограничения за тяхното използване или разпространение. 

Координатор на проекта: г-жа Боряна Петрова

 

 

За ученици на възраст от 6 до 9 години преподаването на математика като цяло се съсредоточава върху числата и операциите, особено работата с цели
числа, с малък акцент върху геометрията.
Учителите ежедневно се сблъскват с постоянна и бърза промяна в подходите на преподаване, а бързият цифров прогрес прави образователните подходи остарели. Понастоящем учителите срещат трудности да дадат добра рамка по геометрия на децата от началното училище в техните ежедневни дейности, тъй като учениците на тази възраст изискват непрекъснато променящи се дейности, за да запазят интереса си и да избегнат демотивацията.
В резултат на това нашата инициатива ще предостави нови инструменти за използване от учители, училищни администратори и други професионалисти в областта на преподаването, които да им помогнат в ежедневната им дейност и да преодолеят това значително предизвикателство. Тези инструменти им позволяват да подобрят своята професионална учебна програма и способности за преподаване, както и да разширят възможностите си за кариера.
Освен това, участниците в този проект ще могат да укрепят своите способности в педагогиката на геометрията, иновациите, изследването, разпространението, лингвистиката и други области, след като се присъединят към дейностите по проекта (посещения за участие и др.).

Второ място в районния етап на ученическите игри по волейбол

12/01/2023 15:39
Пореден повод за гордост! 
Отборът на момичетата от 107.ОУ постигнаха второ място в районния етап на ученическите игри по волейбол!
Честито на нашите момичета и само напред и нагоре! 
Благодарности и на г-жа Цветана Кинанова, ръководител на отбора!

Първо място в ученическите игри по волейбол - районен етап

11/01/2023 15:37
Повод за гордост! 
Мъжкият отбор по волейбол е на първо място в ученическите игри - районен етап! Честито на победителите! 
Благодарности на водача на отбора г-жа Вяра Мукова!
Очакваме победите и в следващите етапи! 
Напред и нагоре, момчета!
 
Items: 131 - 140 of 490
<< 12 | 13 | 14 | 15 | 16 >>