Article archive

Отлични резултати за нашите ученици от 7.клас на НВО 2023!

28/06/2023 10:50
Страхотни постижения на НВО в седми клас на учениците на 107. ОУ " Хан Крум"! 
Благодарности на учителите по Български език и литература Весела Илиева, Йорданка Чолакова, Мариана Дикова и математика Юлиян Ковачев и Виктория Стоилова и на страхотните ни ученици!
 

Последна среща по проект DigiVIBES, част от европейската програма Еразъм Плюс

27/06/2023 15:00
Завърши и последната среща по проект DigiVIBES, част от европейската програма Еразъм Плюс за обмен на добри практики в сферата на образованието!
6 дни посветени на новостите и дигитализацията в сферата на преподаването на музика. Учителите и учениците ни гордо представиха традиционното българско хоро, както и нашата култура и история. Научиха много и за фолклора на партньорите от Италия, Холандия, Малта, Турция и Франция.
 В свободното си време са разгледали и забележителностите на Кападокия. 
 Отново изказваме нашите благодарности на програма Еразъм за предоставените възможности да пътуваме и да се учим от колеги, работещи в училища в цяла Европа!
 

Последна среща по проект K229 Imparo alla pari - Me and you on equal terms -Gender equality

17/06/2023 14:56
Завърши и последната ни среща по проект K229 Imparo alla pari - Me and you on equal terms -Gender equality ,която се състоя в румънския град Браила.
През изминалите четири дни екипът ни участва в конференция, свързана с насилието над жени и половата дискриминация, посети замъка в Бран и се запозна с най-често срещаните астителни видове в северната ни съседка.
Включи се и активно в онлайн среща с представители на румънски организации, оказващи подкрепа на лица, станали обект на домашно насилие.
Вчера Еразъм отборите от България, Сицилия, Португалия, Латвия, Турция и Румъния се сбогуваха и си пожелаха "До нови срещи!"
В последните 3 години научихме много за равенството на половете, благодарение на този екип и на проекта!
Нека отново напомним, че всичко това постигаме благодарение на европейската програма Еразъм Плюс за обмен на добри практики в сферата на образованието и между различните образователни институции в цяла Европа. 
 

"Ваканция здравей"

15/06/2023 14:54
"Ваканция здравей" 15.06.2023 г.
Песни,  танци,  усмивки и забавни моменти  от днешното тържество по изпращането на учениците ни от 4. до 6. клас на 107.ОУ за учебната 2022/2023 година!
 

"Работа в градината"

13/06/2023 14:50
Може вчера да беше последният сериозен учебен ден за учениците от пети и шести клас, но учениците продължават поддръжката на растящата класна стая в училищния двор! 
Последни часове по технологии и предприемачество, раздел "Работа в градината" с учители Офелия Драганова и Ангелина Михайлова!

Финално събитие по проект "Помисли преди да изхвърлиш"

12/06/2023 14:45
Финално събитие по проект "Помисли преди да изхвърлиш". 
След цяла година активно участие на нашето училище в проекта, отборът ни е на второ място.
Наградата за училището е интерактивна дъска, проектор и лаптоп! 
Благодарности на координатора на проекта г-жа Мариела Владимирова, както и на екипа от учители и ученици, които се включиха активно в проекта!
 

Последна среща в град Краон, Франция по проект Euroborave

10/06/2023 14:38
Завърши и последната ни среща в град Краон, Франция по проект Euroborave .
5 дни посветени на приятелите, състезанията и невероятните възможности, които ни предоставя програма Еразъм Плюс!
Освен, че нашият екип посети емблематични за Франция места, научи много за образователната система на страната, начина на преподаване и най-новите течения в роботиката, той участва и в международното състезание за роботи, провеждащо се за единадесета година.
Равносметката е:
  • ПЪРВО място за отбора ни в категория "Най-добро представяне на английски език" от 180 отбора и ЧЕТВЪРТО място в категория "Лабиринт" от общо 44 отбора;
  • ВТОРО място на екипа ни в категория "Сумо борба с роботи" от общо 61 отбора;
  • ЕДИНАСЕСЕТО място за отбора ни, състезаващ се в най-тежката категория "Следене на линия и пренасяне на топчета" от общо 30 отбора.
Напомняме, че клубът ни по роботика стартира преди едва 3 години и това е първото ни участие на подобен форум. И всичко това постигаме благодарение на европейската програма Еразъм Плюс за обмен на добри практики!
 Благодарим на колегите (и вече приятели) от Франция, Португалия, Полша и Литва за това, че ни приеха за техни партньори и имахме шанса да се учим от такива професионалисти! 
 Благодарим и за гостоприемството и усмивките, за подаръците, за танците, за приятелството, за сълзите от радост, че нещо се е случило (а и за неговия край), за надеждата, че ще се видим пак, за подкрепата и удовоствието да работим и пътуваме заедно! 
 Пожелаваме си да се срещнем с всички наши партньори отново, някъде по пътя на професионалното си развитие!
#todaysplaytomorrowspay
 

Отлични резултати за нашите ученици от 4.клас на НВО 2023!

09/06/2023 14:42
Излязоха резултатите от Националното външно оценяване на 4. клас!
Ето и равносметката: 
  • София -   БЕЛ 79,39 т. МАТЕМАТИКА - 72.66 т.
  • 107. ОУ - БЕЛ 87,7 т. МАТЕМАТИКА - 83,73 т.
Поздравления за нашите четвъртокласници и техните учители:  
  • IV A - Десислава Минева и Антония Докова;
  • IV Б - Албена Павлова и Радостина Михайлова; 
  • IV B - Юлия Недялкова и Жени Хинкова.

Последната мобилност по нашия спортен Еразъм проект "We are a T.E.A.M! Eu and Me!"

02/06/2023 14:26
Новини и от Полша, където тази седмица се проведе и последната мобилност по нашия спортен Еразъм проект "We are a T.E.A.M! Eu and Me!".
В тези няколко дни нашият екип от двама учители и три деца са имали тежка програма:
  • Разгледали са училището домакин;
  • Опознали са полската образователна система;
  • Имали са редица лекции, презентации и обучения на тема "Спорт и здравословен начин на живот";
  •  Посетили са концлагера Аушвиц и невероятния Краков;
  •  Ходили са до фабрика за производство на традиционните полски стъклени коледни играчки и също така са имали възможността да изработят по една;
  •  След това са се катерили на интерактивни катерачни стени, а вчера вечерта са имали и церемония, на която са получили сертификатите си за участие в срещата;
  •  Последният ден също е бил отделен отново на спорта - основната тема на проекта. Учениците са прекарали целия ден в игри на волейбол и баскетбол. 
 След това нашият екип си взе последно "Довиждане!" с колегите ни (и приятели) от  Гърция, Италия, Полша, Словения и Испания.
 Пожелаваме си нови възможности за работа с тези невероятни професионалисти и се надяваме да се срещнем пак, някъде по света, по пътя на професионалното ни развитие!
 И отново искаме да благодарим на европейската програма Еразъм Плюс за предоставените възможности наши ученици и учители да пътуват безвъзмездно из Европа! 
 
 

Открит урок в 1В клас

01/06/2023 11:05
Учениците от 1в отпразнуваха края на учебната година и Денят на детето, като показаха на своите родители и гости колко много знания са придобили в първи клас. Плануваният от г-жа Борисова открит урок бе реализиран като състезание между учениците и най-смелите от техните родители. Някои от въпросите се оказаха сериозно предизвикателство за възрастните, но с малко помощ от децата, силите бяха изравнени и крайният резултат бе само с половин точка в полза на учениците. Разбира се, за всички деца имаше подаръци и изненади. Заредени с добро настроение и желание за нови приключения, учениците се разделиха до есента, когато изкачването по стълбата на знанието ще продължи.
Отново пожелаваме на всички весело лято, а през септември г-жа Борисова обеща много нови и забавни уроци, вече във втори клас! 
 
Items: 101 - 110 of 515
<< 9 | 10 | 11 | 12 | 13 >>