Article archive

Летен морски лагер

17/08/2023 11:42
И тази година летният морски лагер приключи успешно! 
Бивши и настоящи ученици на 107. ОУ имаха възможност да бъдат на летен морски лагер в гр. Китен под ръководството на директора г-н Данко Калапиш и г-жа Цветана Кинанова - учител по физическо възпитание и спорт! 
Всички са в очакване на следващото приключение догодина!
 

Резултати от националния ученически конкурс " Имам самочувствие - пиша на български"

22/07/2023 12:57
Резултатите от националния ученически конкурс " Имам самочувствие - пиша на български" са налични в сайта на Списание 8. 
Може да ги видите ТУК!
 
Поздравления и честито на победителите!

Награждаване на победителите на математическото състезание "Еврика", 2023

19/07/2023 12:46
На 12 юли 2023 се състоя церемонията по награждаването на победителите на математическото състезание "Еврика", организирано от нашето училище и Съюза на математиците в България! 
Бяха наградени ученици от първи до шести клас от нашето училище, както и от други училища в София и страната! 
Пожелаваме още успехи на участниците!
 
 

Училището ни е партньор в съвсем нов проект по европейската програма Еразъм Плюс!

17/07/2023 14:53
Имаме удоволствието за обявим, че нашето училище е партньор в съвсем нов проект по европейската псограма Еразъм Плюс.
Името му е Positive Discipline in European Schools / PD-SCH-EU и е посветен на позитивната дисциплина, ще продължи 2 години и планира провеждането на редица проучвания, семинари и обучения по основната тема на проекта - позитивната дисциплина и прилагането ѝ в организацията на учебния процес.
Координаторът на проекта за нашето училище е г-жа Ангелина Михайлова-Бояджиева, а наши партньори са организации от Унгария, Франция, Полша, Португалия и Северна Македония. 
Нека си пожелаем успешна работа!
 

Плакатът за първата мобилност в България по проект GEOkit е готов!

10/07/2023 15:08
Радваме се да представим обобщаващия плакат на нашата забележителна учебна дейност, която се проведе в България, като част от проекта "Еразъм+": GEOKIT: Geometry Tools for Kids Education in Schools (2022-1-BG01-KA220-SCH-000085631). 
По време на тази дейност всички участници откриха иновативни методи за преподаване на геометрия в нашето 107. ОУ "Хан Крум", разгледаха Националния исторически музей и се забавляваха в Technomagicland. 
С удоволствие споделяме, че посещението завърши с продуктивна оценка, размисли за времето, прекарано заедно, и връчване на заслужени сертификати.Радваме се да представим обобщаващия плакат на нашата забележителна учебна дейност, която се проведе в България, като част от проекта "Еразъм+": GEOKIT: Geometry Tools for Kids Education in Schools (2022-1-BG01-KA220-SCH-000085631). 
По време на тази дейност всички участници откриха иновативни методи за преподаване на геометрия в нашето 107. ОУ "Хан Крум", разгледаха Националния исторически музей и се забавляваха в Technomagicland. 
С удоволствие споделяме, че посещението завърши с продуктивна оценка, размисли за времето, прекарано заедно, и връчване на заслужени сертификати.

Годишно тридневно обучение на колектива на 107. ОУ

10/07/2023 11:09
Годишно тридневно обучение на колектива на 107. ОУ на тема "Здравословно и емоционално състояние, начин на живот и последици от Ковид пандемията".
Тема, подготвена и представена от нашите колеги Мариела Пачева, Розалия Славева, Боряна Петрова, Павлина Чочова, Антоанета Янева,  участвали в специално международно обучение по проект HEAL на  програма Еразъм+.
Обучението бе съпроводено и от страхотни тиймбилдинг игри и психотерапевтична сесия за намаляване на стреса (специално подготвена от нашия колега Пламен Петков, който е и психотерапевт).
Сега е време за истинско лято и ваканция и за нашите учители!
 
 

Финална среща по проект "HEAL: Healthy Emotions And Lifestyles after the effects caused by the coronavirus"

05/07/2023 15:26
Финалната ни среща по проект "HEAL: Healthy Emotions And Lifestyles after the effects caused by the coronavirus" (2021-1-BG01-KA220-SCH-000032532), част от европейската програма Еазъм Плюс, беше успешна и сега плакатът, обобщаващ свършеното по време на срещата е НАЛИЧЕН 
От 3-ти до 4-ти юли 2023 се събрахме онлайн за тази важна среща. Поради натоварената учебна година, решихме да се срещнем виртуално, за да гарантираме участието на всички. 
Просто кликнете върху снимката, за да прочетете всички подробности!
Следете за още новини, докато наближаваме финалните етапи на проекта HEAL.
Гордеем се с работата, която свършихме заедно, насърчавайки здравословните емоции и начин на живот след пандемията! #emotionalwellbeing
 

Отлично представяне на нашите деца на финалния кръг международното математическо състезание "Математика без граници"

04/07/2023 10:59
Равносметката от финалния кръг на международното математическо състезание "Математика без граници", провеждащо се в гр. Несебър:
Индивидуално състезание: 
  • 1 клас - 2 бронзови медала;
  • 3 клас - 1 златен медал и 2 сребърни медала; 
  • 4 клас - 1 бронзов медал; 
  • 6 клас -  2 бронзов медал. 
Отборно състезание: 
  • 4 клас - златен медал. 
Поздравления за успехите на нашите математици! Да им пожелаем хубаво лято и весела ваканция!
 
 

Успех на нашите седмокласници за учебната 2022/2023 година!

03/07/2023 11:03
Днес, 03.07.2023 година изпратихме и нашите ученици от 7. клас по пътя им нагоре в образованието и живота! 
Весела ваканция деца и не забравяйте, че човек може да постигне всичко, стига да повярва в него. 

Ние сме домакини на втора среща по проект "GEOKIT: GEOmetry tools for KIds educaTion in schools", част от европейската програма Еразъм Плюс

01/07/2023 10:52
Три дни в края на юни се проведе втората ни среща по проект "GEOKIT: GEOmetry tools for KIds educaTion in schools", част от европейската програма Еразъм Плюс, на който проект нашето училище е главен координатор. Домакин беше нашето 107.ОУ!
През тези няколко дни колегите ни имаха серия лекции и практически занимания, свързани с преподаването на геометрия в началните етапи на образованието. Разискваха и работиха и по темата за проблемите при децата, съотнесени към геометрията от ранна детска възраст. 
Започнаха и първите планирания за написването на наръчник, посветен на същата тема, което предстои в следващите две години.организаторска среща и обсъдиха следващите етапи от развитието на проекта. Получиха сертификатите си за участие. 
 В края на срещата си пожелахме "Приятно лято и до скоро виждане!". 
 
Items: 91 - 100 of 515
<< 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>