Article archive

Поздравления за отбора ни по баскетбол!

20/11/2023 12:53
Поздравления за отбора ни по баскетбол с ръководител госпожа Цветелина Белеганска! 
След дългогодишно отсъствието от баскетболната сцена, нашият отбор - момчета се завърна успешно и след оспорвани битки спечелиха второ място в районния етап на ученическите игри по баскетбол!
 

Първа мобилност по проект "Positive Discipline in European Schools" в град Бялисток, Полша

16/11/2023 12:39
През периода 14.-16.11.2023 г.  мина и първата мобилност по проект "Positive Discipline in European Schools", част от европейската програма Еразъм Плюс. Срещата премина благополучно в приятелска обстановка. Целият международен екип изгради рамки за развитието на проекта. Бяха организирани и специални семинари на тема "Позитивната дициплина" и всички участници получиха много съвети как да прилагат инструментите и методите на позитивната дисциплина в ежедневната си работа с учениците. Теоритичната част беше подкрепена с разиграване на различни ситуации и прилагане на разнообразни техники под формата на игри.
Определени са и датите за следващата среща, която ще е в нашето 107.ОУ. 
Нямаме търпение да посрещнем колегите от Унгария, Полша, Северна Македония, Франция и Португалия в нашата страна и прекрасната ни София!

Първа среща по нашия нов проект MINED, град Егер, Унгария

10/11/2023 12:40

Състоя се и първата координаторска среща по нашия нов проект MINED, част от програма Еразъм плюс. В дните 8. и 9.11.2023г. нашите учители прекараха два дни в домакинския университет Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, където представиха нашето училище и българската образователна система. С колегите от Унгария, Румъния, Германия и Гърция установиха план за развитие на проекта и планираха бъдещите дейности по основната тема на проекта - климатични промени и екология. Следваща спирка - Солун през февруари 2024, а дотогава ни чака много упорита работа по подготовката на експериментална учебна програма по различни предмети!

 

Часовете по БДП в нашето 107.ОУ - не само теория, но и практика!

09/11/2023 12:52
Учебните часове по Безопасност на движението по пътищата в нашето училище не са просто на хартия и в класната стая! 
Винаги са с грижа към опазване на човешкия живот и с практически дейности! 
Днес Ви представяме един час по БДП в пети Г клас на тема "Основни пътни знаци" с учител Данко Калапиш.

Отново отлични постижения във футбола!

07/11/2023 12:37
Футболният отбор на нашето училище отново е на първо място на районния етап не ученически игри по футбол!
След оспорвани и тежки мачове, нашите момчета с ръководител и треньор г-жа Цветана Кинанова се завърнаха като първенци в училище! 
 
Благодарим ви, момчета! Благодарим Ви, г-жо Кинанова!
 
 

Обучение на специалисти от екипите за подкрепа за личностно развитие по проект “Подкрепа за приобщаващо образование“

24/10/2023 12:35
От 20 до 22 октомври се проведоха серия обучения на специалисти от екипите за подкрепа за личностно развитие от детските градини, училищата и центровете за специална образователна подкрепа. Темата беше относно прилагането на карта за функционална оценка на децата и учениците със специални образователни потребности и с хронични заболявания във връзка с международната класификация за функционирането на човека, уврежданията и здравето на деца“ по поддейност 3.1. по проект “Подкрепа за приобщаващо образование“. Нашите колеги г-жа Евелина Кабакова и г-жа Боряна Петрова бяха там и вече са напълно наясно с новостите в сферата. 
 
Да, учителите също се обучават. Даже доста често.
 
 

Гласуване за избор на българското предложение за лого, което ще представи нашето училище на конкурса за подбор на официално лого на проект KA220 "Positive Discipline in European Schools"

23/10/2023 00:00

Уважаеми колеги, деца и родители,

от тази учебна година нашето училище започна работа по нов проект, част от европейската програма Еразъм Плюс. Проектът се казва "Positive Discipline in European Schools" и е посветен на позитивната дисциплина, ще продължи две години и планира провеждането на редица проучвания, семинари и обучения по основната тема на проекта - позитивната дисциплина и прилагането ѝ в организацията на учебния процес.

В следващата седмица предстои избор на българското предложение за лого, което ще представи нашето училище на конкурса за подбор на официално лого на проект KA220 "Positive Discipline in European Schools"

В него се включиха осем деца, а на линка може да гласувате за предложението, което Ви допада най-много! 

Благодарим за съдействието! 

https://forms.gle/MPmjx8Wwgpj6YDQJA

 

Първи национален конкурс "Имам самочувствие - пиша на български", резултати

20/10/2023 12:32
Първи национален конкурс "Имам самочувствие - пиша на български" 
Нашите отличени ученици са множество!
Поздравления за всички победители в конкурса!

Обучение и състезание по спортно ориентиране, организирано от Район "Лозенец" СО?! УЧАСТВАМЕ!

19/10/2023 12:27
Споделяме малко снимки от едно забавно мероприятие, състояло се вчера (18.10.2023г.). 
Ученици от нашето 107.ОУ "Хан Крум" взеха участие в обучение и състезание по спортно ориентиране, организирано от Район "Лозенец" СО по проект "Лозенец спортува". 
Според усмивките на лицата било е доста забавно, а!?

Първи онлайн обучителен семинар по Еразъм проект "Positive Discipline in European Schools"

18/10/2023 15:29
На 18.10.2023 г. се проведе и първият обучителен семинар по нашия нов Еразъм проект "Positive Discipline in European Schools". 
Срещата беше онлайн и се осъществи чрез приложението ZOOM. От наша страна се включиха над 25 предагогически специалисти, които са и част от нашия Еразъм екип, който ще посети още редица обучения в следващите две години. Всички ще се свързани пряко с позитивната дисциплина и приложението ѝ в ежедневната работа с учениците. 
На срещата, също така, се даде основна информация какво представлява проектът, какви са неговите основни цели и задачи. Участниците научиха много интересни неща относно позитивната дисциплина и се включиха в динамична дикусия с колеги от партньорските страни!
 
Items: 41 - 50 of 490
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>