Article archive

Първата онлайн практическа среща на тема "Учители помагат на учители"

20/02/2024 20:33
Първата онлайн практическа среща на тема "Учители помагат на учители", която е и част от дейностите по нашия европейски Еразъм проект "Positive Discipline in European Schools" вече е факт!
На 20.02.2024 г., след успешно преминалото обучение на учителите по същия проект се проведе и тази, първа онлайн сесия. В нея се направиха практически затвърждения и се решаваха реални казуси.
 

Конкурс "Най-хубава мартеничка"

20/02/2024 15:48
Време е за нова инициатива!
Нека се позабавляваме по повод идващата пролет и  1 март! Очакваме Вашите творения до 26.02.2024 г.
 

Среща на директорите на училищата, включени в нашия Еразъм Плюс проект "Positive Discipline in European Schools"

19/02/2024 20:30
Активната работа по реализиране на дейснотите по европейски проекти при нас продължава! 
Днес, на 19.02 се проведе онлайн среща с директорите на училищата, включени в нашия Еразъм Плюс проект "Positive Discipline in European Schools". 
По време на нея те получиха ценни съвети как да мотивират учителите за прилагане на принципите на позитивната дисциплина.
 

Честване на 19 февруари в нашето 107.ОУ

19/02/2024 15:45
Нека на днешния 19.02.2024 г. да си спомним отново за величието на личността на Васил Левски и за делата му! 
* В памет на Апостола на свободата учениците от 3Г клас, заедно с класния си ръководител г-жа Виктория Хаджийска изработиха проекти и разказваха за великото му дело. 
 
* Децата ни от 2А клас и техният класен ръководител подготвиха песен за Деня на Левски и нямат търпение да поздравят всички Вас с нея! 
 
И нека не само на 19.02. се сещаме за Апостола и неговата саможерства! Да помним и пазим заветите му! Ти си жив, Апостоле!
 

Първата среща по проект "We are all Europa" в онлайн среда

19/02/2024 13:27
В периода от 14.02.2024 г. до 16.02.2024 г. се проведе и първата среща по проекта, която беше онлайн. От наша страна се включи г-жа Антоанета Янева, координатор на проекта за нашето училище и целият проектен екип в лицето на нашия департамент "Личностна подкрепа".
Заедно с колегите от Португалия и Полша се обсъдиха основни теми, като предстоящи задачи и дейсноти. Представихме нашето училище, страна и град. Научихме как в другите страни се интегрират децата със специални потребности и споделихме как ние се справяме с тази задача.
Следваща спирка - Португалия, юни 2024 година.
 
 
 

Ден за изкуства при нас!

17/02/2024 14:56
Днес е ден за изкуства при нас!
Провеждаме общински кръг на националното състезание  по изобразително изкуство "Лаборатория за изкуство" с ученици от 4, 5, 6 клас. 
Паралелно тече и репетиция на училищния хор и учителите, които също подготвят изненада за големия концерт през март месец!
Творческият дух е обзел цялата училищна сграда!
 

Дискусия на тема "СПИН и други полово предавани болести"

16/02/2024 14:53
В нашето училище се стремим освен академичните знания да формираме и други навици и компетентности! Сексуалната култура е сред важните компетентности, които нашите ученици трябва да формират! 
Учениците от седми клас имаха възможност да участват в дискусия на тема "СПИН и други полово предавани болести", проведена от експерти от Столичната здравна инспекция, съвместно с училищния фелдшер Десислава Ценова в рамките на втория етап на националната антиспин кампания. 
Благодарим на нашите партньори за проведеното полезно занимание с учениците!
 

Кутия за валентинки

12/02/2024 14:28
Вярно е, че 14 февруари не е най-традиционния български празник (даже хич), но няма как да не признаем, че е чудесен повод да зарадваме някой, особено след тежкото начало на 2024 година и загубата на любими учители.
Нека бъдем добри, да се усмихнем или да бъдем причина за нечия усмивка...все пак всичко, от което имаме нужда е ЛЮБОВ!

В час по "Технологии и предприемачество" с г-жа Ангелина Михайлова.

08/02/2024 14:23
Академичните знания без съмнение са важни, но практическите упражнения са в основата на прийомите за повишаване на интереса и активността на учениците в учебния процес. Тези часове са много добри възможности децата ни да разширят и задълбочат своите знания и да развият умения за практическото Точно тези моменти искаме да споделим с Вас днес. Това са малко снимки от практическите занимания в часовете по "Технологии и предприемачество" с г-жа Ангелина Михайлова.
Учениците от шестите класове изпробваха кулинарните си умения и приготвиха различни ястия.
А ароматът, който се носеше из училище беше несравним (и НЕ, не беше на изгоряло)
 

Онлайн обучението по разбиране и прилагане на методите на позитивната дисциплина в класната стая и в семейството

31/01/2024 16:08
През изминалия месец група от наши 5 учители и 5 родители (г-жа Диана Вълкова - Василева - родител на Даниел Василев 3Б клас; г-жа Севда Славова - родител на Миа Андреева 5А клас; г-жа Димитрина Минева - родител на Ивайло Минев 7Г клас; г-жа Ася Пиперкова - родител на Явор Цонков 6Г клас и г-жа Габриела Любенова - Ботева- родител на Мартин Ботев 3А клас, на които благодарим от сърце за желанието да участват) се включиха в онлайн обучението по разбиране и прилагане на методите на позитивната дисциплина в класната стая и в семейството. 
В периода от 18 обучителни часа се разгледаха теми като "Основи на позитивната дисциплина", "Изграждане на връзка и уважение", "Комуникация", "Разрешаване на различни конфликти", "Учители в помощ на учители" и още много други, заедно с ролеви игри, групови обсъждания и различни практически занимания. 
Преподаватели бяха колеги от Франция, завършили специален обучителен курс към Американската асоциация за позитивна дисциплина.
Всички тези хубави неща са част от дейностите по проект № 2023-1-HU01-KA220-SCH-000156486 "Positive Discipline in European Schools", част от европейската програма Еразъм +. 
Горди сме и благодарни за всички възможности, които тази програма ни предоставя.
Следват още много интересни неща! Нямаме търпение и обещаваме да Ви държим в течение! 
 
Items: 31 - 40 of 513
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>