Article archive

Дискусия на тема "СПИН и други полово предавани болести"

16/02/2024 14:53
В нашето училище се стремим освен академичните знания да формираме и други навици и компетентности! Сексуалната култура е сред важните компетентности, които нашите ученици трябва да формират! 
Учениците от седми клас имаха възможност да участват в дискусия на тема "СПИН и други полово предавани болести", проведена от експерти от Столичната здравна инспекция, съвместно с училищния фелдшер Десислава Ценова в рамките на втория етап на националната антиспин кампания. 
Благодарим на нашите партньори за проведеното полезно занимание с учениците!
 

Кутия за валентинки

12/02/2024 14:28
Вярно е, че 14 февруари не е най-традиционния български празник (даже хич), но няма как да не признаем, че е чудесен повод да зарадваме някой, особено след тежкото начало на 2024 година и загубата на любими учители.
Нека бъдем добри, да се усмихнем или да бъдем причина за нечия усмивка...все пак всичко, от което имаме нужда е ЛЮБОВ!

В час по "Технологии и предприемачество" с г-жа Ангелина Михайлова.

08/02/2024 14:23
Академичните знания без съмнение са важни, но практическите упражнения са в основата на прийомите за повишаване на интереса и активността на учениците в учебния процес. Тези часове са много добри възможности децата ни да разширят и задълбочат своите знания и да развият умения за практическото Точно тези моменти искаме да споделим с Вас днес. Това са малко снимки от практическите занимания в часовете по "Технологии и предприемачество" с г-жа Ангелина Михайлова.
Учениците от шестите класове изпробваха кулинарните си умения и приготвиха различни ястия.
А ароматът, който се носеше из училище беше несравним (и НЕ, не беше на изгоряло)
 

Онлайн обучението по разбиране и прилагане на методите на позитивната дисциплина в класната стая и в семейството

31/01/2024 16:08
През изминалия месец група от наши 5 учители и 5 родители (г-жа Диана Вълкова - Василева - родител на Даниел Василев 3Б клас; г-жа Севда Славова - родител на Миа Андреева 5А клас; г-жа Димитрина Минева - родител на Ивайло Минев 7Г клас; г-жа Ася Пиперкова - родител на Явор Цонков 6Г клас и г-жа Габриела Любенова - Ботева- родител на Мартин Ботев 3А клас, на които благодарим от сърце за желанието да участват) се включиха в онлайн обучението по разбиране и прилагане на методите на позитивната дисциплина в класната стая и в семейството. 
В периода от 18 обучителни часа се разгледаха теми като "Основи на позитивната дисциплина", "Изграждане на връзка и уважение", "Комуникация", "Разрешаване на различни конфликти", "Учители в помощ на учители" и още много други, заедно с ролеви игри, групови обсъждания и различни практически занимания. 
Преподаватели бяха колеги от Франция, завършили специален обучителен курс към Американската асоциация за позитивна дисциплина.
Всички тези хубави неща са част от дейностите по проект № 2023-1-HU01-KA220-SCH-000156486 "Positive Discipline in European Schools", част от европейската програма Еразъм +. 
Горди сме и благодарни за всички възможности, които тази програма ни предоставя.
Следват още много интересни неща! Нямаме търпение и обещаваме да Ви държим в течение! 
 

Вълнуваща актуализация на всичко направено по проект GEOKIT

31/01/2024 10:38
Вълнуваща актуализация! 
Продължава активната ни работа по нашия проект Еразъм+ „GEOKIT: GEOmetry tools for KIds educaTion in schools“ (2022-1-BG01-KA220-SCH-000085631).
 В края на първата проектна година и по средата на това вдъхновяващо пътешествие в света на геометрията, ние направихме задълбочен преглед на напредъка на проекта, проучихме иновативни концепции и разработихме стратегии за подобряване на нашия обхват. Като единен екип очертахме следващите си стъпки и заедно начертахме целите, които трябва да постигнем до края на проекта! 
 Нашият ангажимент към постигането на най-доброто образование чрез прилагане на иновативни методи остава непоколебим и сме развълнувани от положителното въздействие, което нашият проект ще има. Благодарим на всички, които са част от това невероятно пътешествие!
Очаквайте още актуализации, докато продължаваме да се учим и да допринасяме за светлото бъдеще на нашите деца!
 

Втори национален знак за качество по един от нашите Еразъм проекти!

29/01/2024 14:19
Когато работим, признанието не закъснява! 
Втори национален знак за качество по един от нашите Еразъм проекти, реализиран и като eTwinning (ESEP) проект! 
Проектът ни "The Lego stem laboratory, Erasmus KA229"  и неговият координатор г-жа Боряна Петрова са удостоени с националния знак за качество на Националното звено за координация на eTwinning (ESEP) проектите! Признанието е и за  всички ученици, работили по проекта! 
Честито и още много награди да си пожелаем!
 
 
 
 
 

Нашите спортисти са първенци на районното първенство по тенис на маса!

12/01/2024 14:17
Отново повод за гордост! 
Нашите спортисти са първенци на районното първенство по тенис на маса! 
Продължават напред в борбата на зонално и градско първенство! 
Благодарности на нашите първенци и на техния ръководител г-жа Цветелина Белеганска, учител по ФВС!

Геометрични тела и ученето чрез тях

09/01/2024 14:12

Днес учениците от 4 г клас с класен ръководител г-жа Боряна Петрова се запознаха с геометричните тела. Със своите модели изградиха градове, роботи и се опитаха да пресъздадат земната повърхност на България. Можете ли да откриете познати места?

Нашето 107.ОУ получи акредитация по програмата ЕРАЗЪМ+ до 2027 година!

08/01/2024 14:08
Започваме седмицата с добри новини! Нашето училище е едно от малкото в страната с одобрена акредитация по програмата ЕРАЗЪМ+ до 2027 година! 
Това ще даде възможност на учители и ученици да обменят образователен опит в областта на психологията, природните науки, екологията и математиката с колеги и връстници от цяла Европа до 2027 година, като реализират мобилности в рамките на акредитацията! 
 

Официално сме в партньорство с "Менса България"

23/12/2023 14:04
Предколедно вече официално сме партньори с "Менса България" - организацията на хората с висок коефициент на интелигентност!
 
 
Items: 11 - 20 of 487
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>